יום ראשון, 30 במאי 2010

תחזוק ואופרציה של חדרי קירור

חדרי קירור היו מאז ומעולם האמצעי הטוב ביותר שבו אנו מצליחים לאחסן כמויות גדולות של מוצרי חלב ובשר בתנאים האופטימאליים עבורם. רבים מרשתות המזון הגדולות בארץ, שופרסל, מגה ורמי לוי שיווק השקמה משתמשים רבות באחסון של חדרי קירור. כיום אחזקה של חדרי קירור מצריכה גם מערך לוגיסטיקה נכון מסביב לשעון.

בניית חדרי קירור נעשית לרוב על ידי מספר חברות מצומצם במשק הישראלי. אם זאת חברות אלו ידועות לא רק בארץ אלא גם בבניית מערכות קירור מורכבות בעולם כולו. בנייתם של חדרי קירור מצריכה תכנון רב ולכן גם תחזוקן הוא לא משהו שיש לזלזל בו. כאמור חדרי קירור אמורים לשמור על המזון הרגיש כגון מוצרי בשר וחלב בטמפרטורה נכונה. אם וכאשר הטמפרטורה מעלה אחת או שתיים למטה, אזי המזון מאבד מטריותו או שמא הוא מתקלקל.

רשתות המזון בארץ, מחזיקות במערך הלוגיסטיקה שלהם אנשי תחזוק שמומחים בתחזוק חדרי קירור ומערכות קירור. הרשתות הקטנות יותר, לרוב מקבלות הצעה מאותן חברות בניית חדרי קירור ומערכות קירור ואם וכאשר מתעוררת בעיה, אלו מזמינים אנשי מקצוע מיומנים מן החברה. יש בכך יתרון גדול כי אנשי המקצוע של החברה, הם אלו שגם בנו את חדרי הקירור ולכן יודעים הכי טוב על המערכות הקיימות.

כיום אין כמעט חברה או רשת מזון שאינה נזקקת לשירותי חברת קירור. הסוד של הטריות במזון או במוצרי החלב שאנו צורכים הוא בטריות שלהם. אם נפגעת הטריות של מוצרים אלו חברות המזון חשופות לצביעות ולהחזרים כספיים רבים, לכן ההשקעה בתחזוקם של חדרי קירור הוא במעלה ראשונה מבחינתם.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה